Onze website maakt gebruik van cookies.
Om onze website voor jou nog beter te maken, gebruiken wij functionele en analytische cookies. Meer info hier.
Wielrennen

Wielrennen

Waar

Kies één van de kamplocaties

Periode

Selecteer eerst een locatie

Kies één van de periodes waarop dit kamp doorgaat in

= Volzet

Combinatie

Selecteer eerst een locatie & periode

Kies één van de kamplocaties

  *Dit kamp is verplicht te combineren

Leeftijd
Van 10 tot 15 jaar
Prijs
 • Poperinge:
 • Internaat: €280
 • Externaat: €140
Verblijf
Internaat & Externaat
Locatie
Periodes
  • 02 Jul 2023 - 07 Jul 2023
  • 09 Jul 2023 - 14 Jul 2023
  • 13 Aug 2023 - 18 Aug 2023

Beschrijving

Fiets vijf halve dagen met je eigen fiets langs de prachtige heuvels in de Westhoek! Vanuit onze verblijfplaats vertrekken we naar verschillende uitgestippelde routes van verschillende moeilijkheidsgraad. Tijdens het kamp wordt aandacht besteed aan tal van factoren die belangrijk zijn binnen de wielersport, onder andere de positie op de fiets, voeding (zowel voor, tijdens als na elke fietstocht), materiaal en onderhoud, kledij,... Verder volgt natuurlijk een initiatie van de conditionele en fysieke aspecten van de wielersport. Er wordt getraind op de volgende facetten: uithouding, spurt, tijdrijden, in groep rijden, leren bochten op de juiste manier nemen, explosief starten, gebruik van de versnellingen, klimmen & dalen, enzoverder. Opmerkingen: Wielrennen dien je verplicht te combineren met een andere sport of activiteit naar keuze. & Vergeet natuurlijk niet om je eigen fiets mee te brengen!

Veelgestelde vragen over Wielrennen

Is ervaring nodig bij dit kamp ?

Onze monitoren stemmen het niveau natuurlijk af aan het algemene niveau van de groep, maar ervaring kan zeker een must zijn.

Is er specifiek fietsmateriaal nodig ?

U dient zich te voorzien van een eigen en degelijke koersfiets. Een nazicht van de fietsenmaker kan daarbij nuttig zijn. Zorg vooral voor goed werkende remmen en versnellingsapparaat. Het is noodzakelijk dat uw renner goed aan de remgrepen kan. Voorzie tevens in een reservebandje (juiste maat), fietsbandlichters en fietspompje.

Is er specifieke kledij nodig ?

Voorzie uw kids van degelijke fietskledij (trui, broek, onderhemdje, kousen, fietshandschoenen, fietsbril, fietshelm, petje of zweetband). Bij slecht weer kan regenkledij nuttig zijn. Bij zonnig weer is zonnecrème noodzakelijk.

Locaties

Poperinge

Poperinge

Op zoek naar een sportieve invulling van je vakantie? Of wens je een liever een taal te leren? Outside organiseert tal van leuke sport-, taal-, thema & avonturen kampen in Poperinge. Hiervoor doen we een beroep op tal van leuke locaties!

Fotos